miércoles, 10 de junio de 2020

Quina quantitat de persones consumeixen café en Espanya ?

En l’actualitat el café s’ha convertit en un dels productes més comercialitzats al món, ja que cada vegada hi ha més persones que tenen per costum prendre’s una tassa diària per a fer front al dia a dia, ja siga per l’energia que aquest proporciona, per a despejarse, etc. Cal dir, que a nivell mundial, el consum d’aquest creix dia a dia. Aquest producte ha augmentat un 95% en els últims 35 anys.  Es pot dir segons els estudis realitzats que una persona consumeix a l’any 1,3 kg de cafè, és a dir, una barbaritat.


Segons un estudi realitzat per la “International Coffe Organization”, recollida en un mapa per el diari “The Independent” , Finlandia és el país que més café consumeix  a nivell mundial, amb 12 kg de café per persona a l’any. En segon lloc, es situaria Suecia amb 8,4 kg de café a l’any per persona, seguit dels holandesos que beuen 8,2 kg de café durant l’any.

En el cas del Estat Units, que està considerat com el major importador d’aquest producte, es consumeixen 4,1 kg de cafè al any per persona i entre els països productors, Brasil, que seria en el que més café beuen les persones, més concretament, 5,6 kg per persona a l’any i Mèxic que solament es consumeixen 1,2 kg a l’any per persona.


En quant a Espanya, es podria dir que supera als Estats Units en el ranking , degut a que per persona es consumeix a l’any 4,5 kg de café. Segons l’article, els espanyols tenim molt de costum d’ anar a prendre’s alguna cosa per ahí, ja siga en companyia, amb els amics, amb els familiars, o a soles . Per això, aquesta quantitat no es d’ extranyar.





Es pot dir que en Espanya, més de 22 millons de persones es prenen un mínim d’una tassa de café diària, de entre els quals el 63%, tenen una edat superior als 15 anys. Si observem, les gràfiques vorem que en efecte, entre semana el percentatge de persones que prenen café augmenta més respecte al fi de setmana. El més segur, és que açò siga perquè com entre setmana tot el món sol estar més actiu, en quant a treball, que el fi de setmana ,que es més per a relaxar-se,les persones tenen més tendència a consumir més cafè. Segons les enquestes, els motius per els quals la gent pren café és o bé perquè li agrada (67%), per costum (17%), per mantindre’s despert (11%) o per altres motius (5%).



També es por afirmar que la major part dels espanyols es podria dir que prenen café per el matí (63%), un 38% pren café per el matí i després de dinar i casi un 30% prenen café tot el dia.
Per últim, és veritat que no es recomanable abusar d’aquest producte, perquè pot alterar el nostre organisme, per el seu contingut en cafeina, produir insomni,etc.



Fonts :

No hay comentarios:

Publicar un comentario