miércoles, 10 de junio de 2020

Paper o Digital?


Amb l’arribada de les noves tecnologies es pensava que el llibre en paper acabaria per desaparèixer, com va ocórrer amb altres formats físics com els videojocs, la música en CD o els vídeos en físic, que cada volta són menys demandades per la població. Esta clar que hi ha encara persones que continuen preferint els formats físics, però les generacions d’avui en dia es decantem més per formats de tipus digitals.




Si observem la gràfica podem dir, que els estudis previstos que es van fer per al 2020 i els anys vinents, ja preveíen que la venta tant de la música, com de videojocs y videos, baixaríen cada any més fins a desaparèixer, però en el cas dels llibre en paper, podem observar que mes o menys es matenen en la seua linia, perquè vullguem o no hi han moltes persones que consideren que el paper és millor que el format digital, degut a que alomillor la llum de la pantalla al llegir el llibre en format digital, o la posibilitat que després d’un temps se te borre, etc, fa que les persones es decanten per la forma segura.


Un estudi va confirmar que dels enquestats el 78,4% preferíen el llibre en paper i el 21%, en canvi, es decantaven més per el llibre digital. De entre els enquestats que van votar que preferíen el paper, el 47,5% deia que en paper disfrutaven més del llibre, el 22,7% van dir que era perquè teníen eixa costum i per a ells era difícil cambiarla ,mentre que el 14,5 % opinaven que gastaven molt la vista amb el format digital i els 11,6% que simplement opinaven que a ells els resultava més comode llegir-ho en paper. Per últim, un 3,83% afirma que amb el format digital es distraia amb facilitat.


En relació amb els enquestats que es van decantar més per el llibre electrònic podríem dir que un 50,5% ho fa per la comoditat que els suposa llegir en format electrònic . Un 22 2% ho fa per qüestions d’espai , un 10,7% perquè ha adquirit aquesta costum i es difícil cambiarla, un 9,29% perquè són més econòmics i un 7,4% perquè el e-books pesen molt menys que els llibre en paper.


Per últim , podem dir amb els resultats obtinguts que el format del paper per moltes tecnologíes noves que apareguen de moment es considerat millor que el format digital. Tu que dius?. Per a tu és millor el format digital o el llibre en paper?

Fonts :

No hay comentarios:

Publicar un comentario