martes, 12 de mayo de 2020

Comparació del tipus de creencia en la població Espanyola

Comparació del tipus de creencia en la població Espanyola

Espanya, durant els darrers anys, s'ha vist sacsejada per la gran influència de la Iglesia Catòlica i el rebuig que esta provocava a les altres cultures, com be pot ser la arabica. Encara que aquesta tenia molts seguidors, la Iglesia la perseguía i condenava ja que considerava la catolica com la única religió valida.

Evolució del sentiment religiós


Com be podemos obervar, del 1998 al 2018 ha habit un gran descens en la població creient i un augment en els no creients.

Tipos de creencia en el 2019


Els datos del CIS deixen clarament reflexat en la gràfica de la dreta que el 7,5% dels espanyols se considera agnostic, mentres que els indiferents o no creyents sumen el 8,3%, y els ateos se coloquen en un 13,3%, En total un 29,1%, és a dir, una de cada tres persones no creuen o els és indiferent.

Observant també el gràfic de la dreta, Catalunya i Euskadi són les comunitats amb més població atea, seguida de la Comunitat Valenciana. En esta última apenes un 13% asisteixen a les mises i mes de un 70% no van mai o casi mai. I esta cifra anira augmentat durant els anys degut a la secularització.

Alumnes que cursen religió



D'aquesta gràfica podem concluir que la gran majoría de joves son no creients, ya que un 60% dels alumnes de les escoles públiques (que son les escoles majoritaries) no cursen religió en la ESO i un 40% no ho fan en primaria, encara que en les concertaes aquest porcentatge decau al 15%, i per finalitzar, als centres privats no concertats, un de cada tres almunes no cursa religió.
I també podem extraure, que en families adinerades(que són les que normalment els seus fills utilitzen escoles privades o concertades) tendeixen a acceptar i creure en la religió. Per tant, la franja de edad de entre els 18 i 24 anys es la menys creient, un 48,9% confesen que no creuen en una religió ,i alrededor del 20% de la població segueix casantse per la Iglesia. Segons dades del CIS i del INE.



Fuentes





No hay comentarios:

Publicar un comentario